Digital TV

600x314_FlashSale

 

Siaran TV Digital.

Kurun ke-20 merupakan transformasi dalam bidang penyiaran apabila telah diperkenalkan rancangan television dengan menggunakan perkhidmatan satellite. Ia merupakan era Siaran TV Digital yang pertama diperkenalkan.

Pengguna telah berpeluang mendapatkan lebih banyak siaran hiburan, dokumentari, sukan, pendidikan, berita, pengiklanan dan juga siaran khas untuk kanak-kanak.
Perkhidmatan yang canggih ini memerlukan pengguna untuk membayar caj perkhidmatan bagi pekej-pekej tertentu dengan kadar yang berbeza bergantung pada jenis pekej siaran yang ditawarkan.

Apa yang menarik…!!!

Selain dari mendapat berbagai-bagai siaran tambahan selain dari siaran TV yang asas, pengguna dapat menikmati Siaran TV Digital yang lebih terang dan berkualiti. Pelanggan akan diberi pemasangan set parabola bersama dengan decoder yang perlu disambungkan ke TV pengguna. Inilah kelebihan parabola dan set decoder untuk menerima isyarat dengan lebih sempurna.

Kurun ke-22 telah membawa perubahan fasa kedua dalam industri penyiaran tanah air apabila diperkenalkan Siaran TV Digital kepada masyarakat tidak melanggan kepada Siaran TV Satellite. Ia tidak memerlukan parabola dan hanya cukup menggunakan set antena yang asal sahaja untuk disambungkan kepada Set TV Digital decoder.

Pengguna berpeluang mendapat kualiti siaran yang lebih baik dengan harga yang lebih rendah. Pelanggan hanya perlu membayar harga Set TV Digital Decoder sahaja dan menggunakan sampai bila-bila selagi tidak rosak.

Dengan set TV Digital ini, pelanggan akan dapat menerima siaran yang asas dengan tambahan 6 Siaran TV Digital yang lain seperti di bawah :

1. TV 3 HD
2. Drama Sangat
3. CJ Wow Shop
4. TV Okey (nama baru bagi TVi)
5. TV Al-Hijrah
6. Bernama News

Kini anda dapat melihat Siaran TV Digital yang berkualiti tinggi tanpa perlu susah-susah nak betulkan kedudukan antena lagi. Siaran lebih terang dan tiada lagi bintik-bintik atau garisan yang selalu muncul pada kaca TV yang menggunakan antena. Tiada lagi bayang-bayang dan tiada lagi imej berkembar.

Dapatkan decoder TV Digital untuk merasai pengalaman menonton Siaran TV Digital yang lebih menyeronokkan.

MyTV Decoder.

_20180227_234345

Dapatkan Di Lazada :

Copy and Paste nama produk di Laman Lazada.

Nama Produk :

MyTV Decoder

lazada-logo-940x469

650534d2bc285be3e538d077d099f977

Hubungi Saya Di :

Facebook -50 x 50           Twitter 2 - 50 x 50

Facebook: https://www.facebook.com/ainudin.b.mohamad

E-mail: ainudin.mohamad@gmail.com

Topik Berkaitan :

728x90_FlashSale

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s